Онлайн TV FM радіо FM пауза

Виставка забутих жінок-художниць проходить у Лондоні. Відео

screenshot 9 1 - Виставка забутих жінок-художниць проходить у Лондоні. Відео - rai.ua Світ

У Лондоні відкрилася виставка, присвячена роботам жінок-художниць, які творили у Великій Британії з XVI до XX століття. Експозиція називається «Тепер ви нас бачите». Це картини 100 британок, які творили з 1520 по 1920 рік.

Куратори кажуть, що їхні роботи були здебільшого забуті. Тепер про них хочуть нагадати.

Картини виставили в галереї Тейт у Лондоні. Виставка охоплює період — 400 років, починаючи з того часу, коли Генріх VIII був на британському троні, і аж до правління Георга V на початку XX століття.

«Я думаю, що людей дуже здивує те, що у Великій Британії з XVI століття до початку XX століття жінки завжди були частиною світу мистецтва. Це не були благородні жінки, які писали заради визнання. Кожна свого часу була добре відомою, і мистецтво для них було фахом і джерелом засобів для існування», – зазначає Табіта Барбер, кураторка виставки.

Попри їхні таланти, більша частина цих робіт та імен відтоді була забута.

Роботи висять у хронологічному порядку. Серед найраніших — полотна художниці XVII століття Артемізії Джентілескі, яка писала при дворі короля Карла I, а також портрети жінок, написані Джоан Карлайл.

У залі XX століття показано твори воєнного мистецтва, написані на великих полотнах першою офіційною британською військовою художницею Анною Ейрі.

«Є дивовижні описи того, як вона писала на цих фабриках. Там було так жарко, що її взуття буквально плавилося. Роботи дуже масштабні. Ми всі знаємо багатьох військових художників-чоловіків, але рідко хто згадує про Анну Ейрі», – наголошує Табіта Барбер, кураторка виставки.

Експозиція працюватиме по 13 жовтня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua