Онлайн TV FM радіо FM пауза

Відень визнали найзручнішим для життя містом світу. Відео

vena - Відень визнали найзручнішим для життя містом світу. Відео - rai.ua Світ

Відомий своєю габсбурзькою архітектурою, Відень знову визнано найліпшим для життя містом світу. Рейтинг складає журнал Economist.

Перше місце австрійська столиця мала також у 2018 та 19-му роках. Згідно з журналом, тут панує стабільність і є зручна інфраструктура. А ще добра система охорони здоров’я і багато можливостей для культурного відпочинку та розваг.

Ще один приклад зручності Відня — громадський транспорт. Він доступний і має велику мережу. Так, за один євро жителі упродовж дня можуть скористатися всіма його видами. Щорічний проїзний коштує 365 євро. І його купило понад мільйон городян. Це більш як половина містян.

Поїздка на метро від центру до пляжів Старого Дунаю забере всього дев’ять хвилин. Загалом тут можна чудово обходитися без власного авто.

Варто зазначити, що у 2021 році журнал помістив Відень на 12-те місце рейтингу. Так сталося, бо тоді через коронавірусні обмеження в місті не працювали музеї та ресторани.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua