Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрів. Відео

Світ

Шанувальники гострих відчуттів та природи в італійському регіоні Умбрія можуть побачити сільську місцевість із висоти пташиного польоту. Утім ступити на нього наважиться не кожен, адже від його найвищої точки до землі — 175 метрів.

Міст сполучає два населені пункти: містечко Селлано й село Монтесанто, у якому живе всього дві родини. Перетинає долину річки Віга та має довжину 517 метрів.

Просвіт між поперечками на мосту — 30 сантиметрів. Це додає адреналіну й дає змогу розглянути все, що внизу. Одночасно на міст може зайти 75 осіб. Кожного пристебнуть тросом. Квиток за прохід — 25 євро.

«Усі вважають це шаленою і навіть трохи небезпечною ідеєю. Але це неправда, бо це надзвичайно безпечно. Є навчений персонал, який надіває ремені безпеки та проводить через міст. Це дуже надійний та сучасний міст, тому жодних проблем не буде», – пояснює Аттіліо Губбіотті, мер Селлано.

Міст спроєктували не лише для того, щоб привабити любителів гострих відчуттів, а також щоб оживити регіон, який утрачає жителів, і в якому не лишилося жодного кафе.

Міст коштував приблизно 1,5 мільйона євро. Його профінансували з фондів ЄС із відновлення після пандемії. З 60-х років минулого століття тут, як і в багатьох інших італійських містечках, зменшується кількість населення.

На регіон уплинули землетруси 1979, 97 та 2016 років, збитки від яких досі видно на деяких будинках, а також пандемія 2020 року.

«Нам потрібно було щось із вау-ефектом, щось справді помітне, щоб привабити людей і урухомити машину, яка якийсь час стояла на місці й не діяла», – наголошує Роберто Баттіста, працівник міської адміністрації.

У районі мосту також планують розвивати різні види туризму, зокрема піші та велосипедні прогулянки, а також прогулянки на конях.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua