Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимів. Відео

Світ

Вулиці в центрі Баку вистелили килимами. В Азербайджані вперше проводять Національний фестиваль килимів. Тут організували виставки та майстер-класи. За процесом виготовлення можна спостерігати прямо на вулиці. Майстрині приїхали з різних регіонів країни.

«Ми представляємо Агдам. Цього ремесла нас навчили бабусі. Зараз в Агдамі є центр килимарства, де навчається молоде покоління. Я опановувала це ремесло з малих літ», – наголошує Судабі Оруджова, ткаля.

Мистецтво килимарства досягло розквіту в Азербайджані в Середні віки. На фестивалі демонструють найвідоміші місцеві школи — бакинську, гянджинську, ширванську, карабаську та інші.

«Мета цього заходу — зберегти традиційне азербайджанське килимарство. Створення килимів — це мистецтво й традиція. Килимарство — це одна з найважливіших професій в Азербайджані», – зазначає Ульвія Абдуллаєва, працівниця заповідника «Ічері-шехер».

Килимарство — одне з найдавніших ремесел в Азербайджані. Після розквіту цього мистецтва в Середні віки азербайджанські килими стали відомі і в Азії, і в Європі. У 2010 році традиційне килимарство Азербайджану додали в список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua