Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денге. Відео

Світ

У Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров’я. На острові почалася епідемія лихоманки денге. Кількість випадків захворювання з 1 січня по 21 березня збільшилася на 140 %, як порівняти з тим самим періодом торік.

Зазвичай лихоманка денге активніше поширюється на острові із серпня по грудень. Але з початку цього року зареєстровано вже 550 випадків зараження. Понад 340 осіб у лікарні, 29 — у важкому стані.

«Цифри не здаються надто великими — 40 чи 60 випадків на тиждень. Але реальність така, що останні вісім тижнів цей показник перевищує епідемічний поріг», – каже Айріс Кардона, головний лікар міністерства охорони здоров’я Пуерто-Рико.

Зараз на всьому острові проводять дезінсекцію, щоб знищити якнайбільше комарів, які переносять вірус.

«До цієї епідемії від 70 до 90 % людей у Пуерто-Рико вже хворіли на денге. Але зараз поширюються два різні серотипи, якими люди раніше не заражалися. Тому в більшості випадків люди заразилися вдруге, а потім можуть заразитися й утретє. І симптоми цього року серйозніші, ніж два роки тому», – зазначає Грейсон Браун, працівник міністерства охорони здоров’я Пуерто-Рико.

Надзвичайна ситуація діятиме три місяці. Попереднього разу таке було у 2012 році. Тоді померло майже 200 осіб. За даними ВООЗ, торік у світі зареєстрували понад п’ять мільйонів випадків зараження вірусом денге.

Лихоманка денге — гостре вірусне захворювання. Симптоми виявляються в кожного третього інфікованого, а в кожного 20-го виникає важка форма. Випадки смерті доволі рідкісні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua