Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Німеччині діє спільнота небайдужих, яка допомогає українцям. Фото

Світ

Голова Калуської міської територіальної громади Андрій Найда завітав у місто Лар, що у Німеччині. У Лар з початком повномасштабного вторгнення переїхали більше 1000 українців. Люди з різних областей та регіонів – Херсонщини, Луганщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини, Запоріжчини.

«Перебуваючи у місті Лар, ми не могли не завітати до наших українців, які через підступну війну, що увірвалася в їх домівки, були змушені втікати до Німеччини. Це була надзвичайно приємна зустріч із відчуттям гіркоти. Адже в розмові, я зрозумів, як сильно вони хочуть повернутися до своїх домівок. Звісно, громада Лару прийняла їх як рідних. Але ж знаємо, що всюди добре, а вдома – найкраще»,- поділився Андрій Найда, голова Калуської міської територіальної громади.

У Німеччині є спільнота небайдужих, яка допомогає українцям. Самі ж біженці, теж долучаються до роботи організації. Спільно збирають гуманітарну допомогу, акумулюючи кошти із проведення різних ярмарок, концертів.

«Анжеліка Коваленко, яка, до слова, теж українка – володіє бездоганною грою на піаніно, що стало надзвичайно дієвим способом для збору благодійних коштів. У результаті такої потужної роботи в Україну тонами спрямовується надзвичайно потрібна допомога. Зокрема, у медичні заклади, для ВПО, людям, що проживають в регіонах, де ведуться бойові дії»,- зазначив Андрій Найда.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua