Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Монголії оголосили режим надзвичайної ситуації через смог (відео)

Столиця Монголії, Улан-Батор — одне із найзабрудненіших міст світу. Стан атмосфери найгірший взимку, коли температура опускається нижче ніж мінус 30 градусів за Цельсієм.

Причому головним джерелом забруднення стають печі у традиційних житлах — юртах. Щоби їх обігріти, а також приготувати їжу, спалюють вугілля, гуму, шини, пластик та інші матеріали. Так вчиняє більш як половина жителів міста. А це приблизно один мільйон 300 тисяч осіб.

За статистикою, щороку через смог помирає приблизно 1200 монголів, серед яких 120 дітей. Лікарі кажуть, що в зоні найбільшого ризику не лише найменші, але й вагітні.

Ситуація стала настільки критичною, що в місті почалися протести. Активісти вимагають розв’язати проблему кардинально, переселивши людей із юрт у доступне житло. Вони також просять установити повітроочисні системи в дитячих садках.

А поки влада обмежилася лише тим, що оголосила режим надзвичайної ситуації та заборонила переселятися в столицю до 2018 року. Також для мешканців юрт електроенергія вночі тепер удвічі дешевша, і її можна використовувати, щоби грітися. Однак проблема в тому, що велика частина електростанцій теж працює на вугіллі.

https://www.youtube.com/watch?v=PeO3r1zCl7s
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua