Виробляє хліб з комах компанія Fazer. Там зазначають, що фіни люблять експериментувати з продуктами. Такий хліб з сьогоднішнього дня постачають в супермаркети Гельсінкі.
Його рецепт розробляли більше року. Через брак комах фірма поки не може постачати їх в усі свої пекарні в Фінляндії, але з часом ситуацію обіцяють виправити.
Керівник хлібопекарського підрозділу компанії Fazer Маркус Хельстрем впевнений, що їхній хліб з комах є першим в світі. Для особливого ефекту буханки спеціально зробили хрусткими. Ціна однієї булки – чотири євро (близько 130 гривень), тоді як звичайний хліб в Фінляндії коштує вдвічі дешевше.
У кожну булку Fazer Sirkkaleipa додають 70 перемелених сушених цвіркунів, яких розводять на особливих фермах. Вони складають 3% від загальної ваги хлібобулочного виробу. Комахи є джерелом білка, заліза, жирних кислот, кальцію і вітаміну В12.