Онлайн TV FM радіо FM пауза

Таємниці створення картини «Молочниця» Яна Вермера дізналися нідерландські експерти. Відео

Світ

Картина «Молочниця» пензля Яна Вермера — одна з найвідоміших в амстердамському Рейксмузеї. А недавно фахівці «зазирнули» під шари фарби й дізналися, що початковий задум голландського художника був іншим.

У лютому наступного року «Молочниця» стане експонатом унікальної виставки в Рейксмузеї. Вона міститиме 27 робіт Вермера. Такої експозиції раніше ніколи не було. Художник за все життя створив 35 картин.

Три картини голландського майстра надасть приватний нью-йоркський музей Колекція Фріка. Їх купили понад сто років тому, і вони ніколи не покидали музею. Виняток зробили, бо зараз будівлю ремонтують.

Ян Вермер — один із найвидатніших художників золотої доби голландського живопису, який припав на XVII століття. Вермер — майстер жанрового портрета й побутового живопису. Ще за життя митець отримував добрі гроші за свої картини. Замовниками були його покровителі-меценати. Вермера також уважали експертом-мистецтвознавцем. Учнів художник не мав.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua