Онлайн TV FM радіо FM пауза

Поляки по кілька днів стоять у чергах за вугіллям. Відео

Світ

Десятки машин вишикувалися до шахти «Богданка» в Польщі. Люди бояться, що взимку вугілля бракуватиме, тому цілодобово стоять у черзі, щоби потім було, чим обігрівати дім.

У Польщі свій дім вугіллям опалює майже чотири мільйони осіб. Тепер там виник дефіцит і зростають ціни, бо Польща і Євросоюз наклали ембарго на російське вугілля.

Щороку на власних шахтах Польща видобуває понад 55 мільйонів тонн вугілля. Але населенню переважно продавали імпортоване з Росії через його ціну. До того ж воно так подроблене, що ліпше підходить для опалення будинків.

Різкий попит змусив державні шахти обмежити продаж або пропонувати вугілля через онлайн-платформи окремим покупцям та в обмеженій кількості.

Останніми роками Польща була найзатятішим критиком кліматичної політики ЄС та захисником вугілля, за допомогою якого виробляє до 80% своєї електроенергії. І все ж у країні вугілля видобувають дедалі менше, бо на глибших пластах це робити дорожче.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua