Онлайн TV FM радіо FM пауза

Південнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цін. Відео

Світ

В одному з магазинів Сеула покупці налетіли на зелену цибулю та кабачки, які продають за цінами, нижчими від ринкових завдяки державним субсидіям.

Інфляція та зростання цін у Південній Кореї — гаряча тема. Недавно президент країни відвідав супермаркет, узяв пучок зеленої цибулі й сказав, що ціна 875 вон, тобто приблизно 65 центів, цілком розумна.

Але згодом його за це розкритикували, бо він, мабуть, не зрозумів, що цибулю продавали за зниженими цінами через субсидії.

«Ця (політика уряду) насправді ускладнює життя фермерам. Ціна зеленої цибулі 875 вон навіть не покриває собівартості. Це нерозумна ціна», – каже покупниця.

«Щоразу, ідучи по продукти, я відчуваю, що ціни знову й знову зростають. Товари, які раніше коштували 50 000 вон, тепер подорожчали до 70–80 тисяч. Я сподіваюся, що вони не просто змусять їх продавати кабачки за 1000 вон замість 2000, але справді зроблять більше, щоб зупинити інфляцію», – пояснює покупниця.

Споживчі настрої різко впали в березні, а інфляція, яка боляче вдарила по гаманцях південнокорейців, стала головною темою обговорень перед виборами, які пройдуть наступного місяця.

У лютому споживча інфляція в Південній Кореї прискорилася після трьох місяців уповільнення. Це сталося через тиск фермерів, які почали підвищувати ціни на свою продукцію.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua