Онлайн TV FM радіо FM пауза

Перша леді України виступила перед Конгресом США. Відео

Світ

20 липня перша леді України Олена Зеленська під час робочої поїздки до Вашингтона виступила в Капітолії перед членами Конгресу США. У своєму зверненні вона попросила американських законодавців дати Україні більше зброї і систем протиповітряної оборони, які б допомогли захиститися від російських ракетних ударів.

Також Олена Зеленська подякувала законодавцям і президентові Байдену за мільярди доларів військової допомоги та іншу підтримку, яку США надали Україні для боротьби з російськими окупаційними військами.

Вона показала фото та розповіла історії українських дітей, яких було вбито або покалічено внаслідок воєнних дій. Зокрема відео 4-річної Лізи, яка загинула під час ракетного удару по Вінниці.

Окрім зустрічі з президентом США Джо Байденом і першою леді Джилл Байден, Олена Зеленська також побачилася з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Візит Зеленської до Вашингтона став найпомітнішою подією в її діяльності від початку широкомасштабної війни 24 лютого.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua