Онлайн TV FM радіо FM пауза

Озеро в Баварії стало фіолетовим через бактерії. Відео

screenshot 3 - Озеро в Баварії стало фіолетовим через бактерії. Відео - rai.ua Світ

У Баварії з’явилося фіолетове озеро. Це колишній гіпсовий кар’єр поблизу міста Фюссен. Явище це тимчасове, тому туристи поспішають ним помилуватися. Вода змінила колір через пурпурові бактерії.

«Це схоже на те, ніби перекинули відро з фіолетовою фарбою», – пояснює туристка.

«Мені хотілося на це подивитися, бо я не бачила нічого такого. Дивно, на що здатна природа. Бактерії! Я подумала б, що хтось підфарбував воду», – каже туристка.

«Це дуже красиво, коли дивишся з різних точок. Наприклад, красиві фіолетові ділянки води, гарне й віддзеркалення. На це варто подивитися», – зазначає турист.

Пурпурні сірчані бактерії живуть у тих шарах води, де немає кисню, але куди проникає світло. Іноді вони підіймаються ближче до поверхні. Через це вода здається фіолетовою.

«Багато років тому я читала, що тут таке буває, але ніколи раніше не бачила. Тому, коли про це написали в газеті, ми відразу приїхали. Це феноменально», – наголошує туристка.

До цього кар’єр ставав фіолетовим у 2020 та 21 році.

Місцева влада каже, що бактерії не виділяють токсичних речовин і перебувати поруч безпечно. Купатися ще рано, тож проблем бути не повинно, і досі їх не було. Колір води поступово відновиться. Цей процес можуть прискорити дощі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua