Онлайн TV FM радіо FM пауза

ООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітям у Судані. Відео

Світ

Понад 220 000 дітей найближчим часом можуть померти з голоду в Судані. Про це повідомило Управління ООН з координації гуманітарних справ. За його даними, у цій східноафриканській країні може початися найбільша у світі гуманітарна криза.

Уже зараз понад третина населення Судану живе надголодь. Така ситуація переважно існує в регіоні Дарфур та провінціях Північний Кордофан, Хартум та Ель-Гезіра.

У деяких районах Дарфуру наприкінці весни через неврожай може виникнути гостра нестача продовольства, яку ООН оцінює як «п’ятий рівень».

«Ми називаємо цю стадію катастрофою. Масштаби нестачі харчів стрімко зростають, викликаючи тривогу. Це вже забирає життя дітей. У недавній доповіді «Лікарів без кордонів» сказано, що в таборі «Замзам» в Ель-Фаширі, що на півночі Дарфуру, що дві години вмирає дитина», – розповідає Едем Восорну, працівниця ООН.

Гуманітарна криза в Судані поглибилася через громадянську війну. Вона почалася торік у квітні. Воєнізована організація «Сили швидкого реагування» не захотіла інтегруватися в армію і почала з нею боротися.

«Ескалація бойових дій прямо загрожує продовольчій безпеці, тим більше, що конфлікт поширюється на нові райони. Бойові дії поширюються на південно-східні провінції — житницю Судану», – зазначає Мауріціо Мартіна, працівник ООН.

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, торік виробництво зернових у Судані зменшилося майже вдвічі.

До того ж у зонах конфлікту майже не лишилося лікарень, які б працювали. Через це може зрости дитяча смертність від хвороб, які можна вилікувати чи яким можна запобігти.

Раніше Радбез ООН закликав сторони конфлікту в Судані дати змогу міжнародним організаціям надавати гуманітарну допомогу цивільним людям.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua