Онлайн TV FM радіо FM пауза

Найвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристів. Відео

Світ

Одна з найвідвідуваніших визначних пам’яток Камбоджі, що має величезне значення для туристичної галузі країни, — храмовий комплекс Ангкор-Ват в Сіємреапі. Він сподівається на відродження популярності після того, як під час пандемії COVID-19 кількість відвідувачів упала до нуля.

Храмовий комплекс Ангкор-Ват, що в Камбоджі, охоплює площу в коло 400 квадратних кілометрів. Тут стоять руїни столиць Кхмерської імперії IX–XV століть, зокрема й головний храм. ЮНЕСКО називає його одним із найважливіших археологічних об’єктів Південно-Східної Азії.

До давніх храмів, що в густому лісі, приїздять туристи з усього світу. До спалаху COVID-19 сюди щороку приїжджало понад п’ять мільйонів відвідувачів. Але щойно почалася пандемія, археологічні пам’ятки в усьому світу спорожніли.

Лонг Косал — заступник директора урядового агентства, яке дбає про археологічний комплекс.

«Коли ми почали працювати в храмі, я був там єдиною людиною», – наголошує Лонг Косал, представник Агентства у справах старожитностей Камбоджі.

Чарлі переїхав до Камбоджі з Великої Британії. Він каже, що нині в храмовому комплексі людей, як і раніше, мало.

«Мені так більше до вподоби. Так ліпше», – каже Чарлі Георгіу, житель Пномпеня.

Утім, як очікують, цього року потік людей відновиться. З початку року тут побувало вже близько пів мільйона гостей.

«Ми доклали багато зусиль, щоб Камбоджа стала найліпшим і найвідвідуванішим туристичним напрямком у Південно-Східній Азії», – пояснює Лонг Косал, представник Агентства у справах старожитностей Камбоджі.

Туристи сотнями вишиковуються на протилежному боці невеликого озера, де у воді на тлі сходу сонця, видно відображення храмів і дерев. Це всесвітньо відоме й дуже популярне видовище, заради якого туристи приїжджають рано-вранці.

«Я дуже схвильована й хочу побачити, що всередині. Але перше видовище, яке ми побачили звідси, просто фантастичне», – зазначає Роуп Рао, туристка з Індії.

У квітні в Камбоджі, як і в усій Південно-Східній Азії, настає найспекотніший сезон. Саме тому ранній ранок — найпопулярніший час для відвідування Ангкор-Вату.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua