Онлайн TV FM радіо FM пауза

Надихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в Лондоні. Відео

Світ

У Королівських ботанічних Садах К’ю відкрилася виставка скульптур із неіржавної сталі. Коли майстер їх створював, він співпрацював із науковцями-ботаніками. Роботи натхнені рослинами, з яких виготовляють ліки.

У різних куточках парку поставили 17 скульптур із неіржавної сталі та бронзи. Створив їх художник Марк Квінн. А надихали його науковці-ботаніки із Садів К’ю. Вони розповіли скульпторові про рослини, з яких роблять ліки проти раку та інших хвороб.

«Мені подобається, як скульптури гармоніюють із парком. Подобається, що вони придумані тут і встановлені теж тут. Вони ніби народились у своєму світі. І це дуже гарне місце. Й оскільки у відображенні міститься багато цікавого, бачиш удвічі й навіть утричі більше за цю красу. Для мене це просто чудова цілісна презентація», – наголошує Марк Квінн, художник.

Одну скульптуру присвячено куркумі. У її цілющі властивості вірили здавна. Ще один експонат натхнений тихоокеанським тисом. З його кори добували таксол, який потрібний для лікування раку. Через інтенсивне вирубування ці дерева опинилися під загрозою, тому вчені знайшли інше джерело потрібної речовини.

«Вони звернули увагу на інший вид — тис ягідний, що росте в Європі. Аналогічна хімічна речовина міститься у листі. Таким чином, можна вчиняти раціональніше — збирати листя, не зрубуючи дерев, а потім у лабораторії отримувати таксол», – зазначає Мелані-Джейн Говз, біохімік.

Ще кілька скульптур натхнені рослинами зі знаменитого Пальмового будинку. Працівники Садів К’ю надіються, що виставка привабить до парку більше гостей та збагатить їхні знання про природу. Скульптури стоятимуть до кінця вересня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua