Онлайн TV FM радіо FM пауза

На виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 році. Відео

Світ

На технологічній виставці в Токіо пропонують подивитися на винаходи, які, можливо, оточуватимуть людей у 2050 році. На думку інженерів, їхні розробки зроблять життя комфортнішим та безпечнішим.

«За малих літ ми часто дивилися аніме з роботами-трансформерами. Ми думали, що вони будуть реальністю, але цього не сталося. Тому ми вирішили створити їх самі», – зазначає Кендзі Ісіда, директор компанії ― розробника трансформерів.

У цього трансформера рухається лише верхня частина. До наступного року компанія хоче створити електромобіль-трансформер завбільшки з малолітражку.

«Маємо надію, що в колись його можна буде використовувати в надзвичайних ситуаціях. Приміром, якщо станеться пожежа, він зможе дістатися туди й допомогти людям. А в разі стихійного лиха він зможе доїхати до потрібного місця дорогою, а там уже трансформується в гуманоїда й допоможе», – пояснює Кендзі Ісіда, директор компанії ― розробника трансформерів.

Аеротаксі теж можуть стати звичним явищем.

«Аеротаксі працюватиме на електродвигунах, що живитимуться від акумуляторів. Завдяки цій технології літальні апарати стали набагато тихішими», – наголошує Юкі Хоріє, працівник компанії ― розробника аеротаксі.

Літальні таксі розробляють у багатьох країнах. Але запустити цей сервіс поки що важко. Інша річ дрони. Вони давно доставляють товари та допомагають у надзвичайних ситуаціях.

«Думаю, до 2050 року дрони літатимуть у багатьох місцях. Вони вже літають, але є різні перешкоди, такі як неможливість літати в містах. Це небезпечно, бо заряду батареї вистачає ненадовго. Але маю надію, що за 26 років ці проблеми вдасться вирішити», – розповідає Есіхіро Хірата, директор та інженер компанії ― розробника дронів.

На виставці також показали транспортний засіб у вигляді черепахи. Захід проходить у Національному музеї провідної науки й технологій.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua