Онлайн TV FM радіо FM пауза

МОЗ оновило список “червоної” та “зеленої” зони

Світ

Список країн “червоної” і “зеленої” зони станом на 16 липня оновлено Міністерством охорони здоров’я. Відтепер після повернення з Албанії, Болгарії та Єгипту українцям не доведеться проходити двотижневу ізоляцію та робити ПЛР-тести. Про це повідомляє РАІ з посиланням на Суспільне.

МОЗ змогло оновити список завдяки тому, що раніше Кабінет міністрів збільшив критерій для поділу держав на країни “червоної” та “зеленої” зон з 40 до 55 активних хворих на COVID-19 на 100 тисяч населення.

Так, Міністерство охорони здоров’я додало Албанію, Болгарію, Єгипет, Сербію, Чехію та Румунію до країн “зеленої зони”. Станом на 7 липня українці після повернення з цих країн повинні були проходити двотижневу самоізоляцію за допомогою програми “Дій вдома”, або ж отримати негативний ПЛР-тест на коронавірус. Також до країн “зеленої зони” належать Туреччина і Хорватія.

У “червоній зоні” досі залишаються Чорногорія і Мальдіви, загалом у списку — 53 країни. Там показник захворюваності на COVID-19 перевищує 55 на 100 тисяч населення. В Україні показник захворюваності становить 62.

З режимом в’їзду до різних країн можна ознайомитися на інтерактивній мапі МЗС.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua