Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ізраїль убив трьох синів лідера ХАМАСу. Відео

Світ

Трьох синів лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії було вбито внаслідок удару Ізраїлю по Сектору Гази. Повідомляють, що вони були бойовиками збройного крила угруповання. Разом із ними, імовірно, загинули й онуки Ханії. Про це повідомило й угруповання, і родина Ханії.

Ізраїль підтвердив факт удару, зазначивши, що сини Хазем, Амір та Мохаммед належали до збройного крила ХАМАСу. У мить загибелі вони їхали автомобілем у районі табору «Аль-Шаті» в Секторі Гази.

За даними ХАМАСу, від удару загинули й онуки Ханії — три дівчинки та хлопчик. Щодо онуків ізраїльські військовики сказали, що «наразі жодної інформації про це немає».

Ханія зараз живе в Катарі. Будинок його сім’ї було зруйновано внаслідок ізраїльського авіаудару ще в листопаді.

Водночас його вважають доларовим мільярдером, який збив статки на гуманітарній допомозі, що надходить палестинцям. Також він багатів на двадцятивідсотковому податку, який стягують з усіх товарів, які завозять до анклаву з Єгипту.

Цього тижня ХАМАС заявив, що вивчив пропозицію Ізраїлю про припинення вогню, і що та не відповідає жодній з вимог палестинців.

Наступ Ізраїлю в Секторі Гази триває вже сьомий місяць поспіль. Він спустошив анклав. Сотні тисяч його мешканців утекли на південь і живуть біля кордону з Єгиптом.

ХАМАС вимагає, щоб Ізраїль вивів свої війська, припинив усі воєнні дії та дозволив переміщеним палестинцям повернутися додому.

Мета Ізраїлю — повністю знищити угруповання ХАМАС, яке 7 жовтня під час нападу вбило коло 1200 та взяло в заручники приблизно 250 ізраїльтян.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua