Онлайн TV FM радіо FM пауза

Юнак в Іраку сам побудував автомобіль, щоб допомагати батькові. Відео

Світ

Сулейман Таєр з іракського міста Мосул сам побудував автомобіль. Його витвір схожий на перегоновий карт. Юнак зробив машину з того, що знайшов на звалищах. А двигун поставив мотоциклетний.

«Я знайшов запчастини на автомобільному звалищі. Кузов зробив зі шматків металу, а з боків поставив дерев’яні панелі. Я сам все робив і підганяв усі деталі. Це ручна робота», – каже Сулейман Таєр, механік-самоук.

Сулейман з малих літ цікавиться автомобілями. А тепер захоплення дало свої плоди. Юнак допомагає батькові, який тримає вуличне кафе.

«Нині роботи не знайти. Людям доводиться покладатися тільки на себе, і мені так само. Я зробив машину й на ній працюю. Маємо невелике кафе. Я доставляю замовлення клієнтам. Це швидше та безпечніше, ніж велосипедом», – розповідає Сулейман Таєр, механік-самоук.

Таєр — батько механіка-самоука — радий допомозі. Доставляння на авто економить час. Також не треба наймати кур’єра, а це зменшує витрати.

«Сулейман змалку розуміється на електриці та механіці. Іноді він допомагав мені ремонтувати машину — він знається на цьому», – пояснює Таєр Сулейман, батько механіка-самоука.

Таєр допоміг синові здійснити задум: купив йому болгарку, зварювальний апарат та інші інструменти. Ще їздив з ним на звалища та допомагав привозити запчастини.

Попри великі запаси нафти в Іраку, приблизно десять мільйонів людей, тобто п’ята частина населення країни, живуть за межею бідності. Торік влада пообіцяла, що створить робочі місця й відновлюватиме інфраструктуру, що постраждала в ході багаторічних збройних конфліктів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua