Онлайн TV FM радіо FM пауза

ЄС призупинить дію спрощеного візового режиму з росією. Відео

Світ

Росіянам тепер буде важче отримати візи для поїздки до Євросоюзу. Голови МЗС країн ЄС домовилися призупинити дію спрощеного візового режиму з росією. Це рішення вони ухвалили на неформальній зустрічі в Празі.

Угода про спрощення видачі віз між росією та Євросоюзом діяла з 2007 року. Країни ЄС знизили вартість візових зборів та спростили правила для отримання мультивіз. Заяви розглядали від десяти днів до місяця.

Тепер росіянам доведеться надавати більше документів. Візовий збір подорожчає із 35 до 80 євро. Розглядатимуть заяви до пів року. Чи видаватимуть далі мультивізи, поки не зрозуміло. Також не відомо, що в майбутньому вирішать у ЄС щодо вже виданих росіянам віз.

Деякі країни Євросоюзу наполягали на тому, щоби повністю закрити кордони для громадян рф. Проти виступила Франція, Німеччина та кілька інших членів блоку. Проте країни, які мають сухопутні кордони з росією, зможуть самі вирішувати, чи видавати візи російським мандрівникам.

Минулими роками найбільше шенгенських віз видавали саме громадянам росії. Так 2019-го їх отримало чотири мільйони осіб.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua