Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як у туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллям. Відео

Світ

Конфлікт між мавпами та людьми триває у тайському місті Лопбурі вже багато років. Тепер влада вирішила вжити радикальних, але гуманних заходів. Новий план уже втілюють у життя.

Щороку в місті проводять мавпячий фестиваль. Для тварин влаштовують справжній бенкет, пригощаючи фруктами та овочами. Але з роками макак побільшало. Вони постійно розмножуються. До того ж сюди переселяються лісові макаки.

Згодом мирне співіснування людей і тварин закінчилося. Мавпи нападають на перехожих і забирають їжу. Недавно одна макака стрибнула на мотоцикліста, і той упав під час руху.

Усе це вже зашкодило місцевій економіці.

«Деякі покупці не наважуються сюди приходити, бо бояться, що їх покусають мавпи», – каже Супапорн Тантівон, власниця магазину.

Макаки крабоїдні в Таїланді — охоронюваний вид. Влада Лопбурі намагається виправити ситуацію мирно: просить не підгодовувати мавп, а також відловлює їх, щоб стерилізувати. За останні десять років стерилізували 2600 макак. Але тепер додали новий захід.

«Ми їх стерилізуємо, щоби зменшити популяцію, а потім переселяємо. Ставимося до них гуманно», – пояснює Керквіт Пумпаяк, працівник департаменту національних парків.

Влада має намір відловити 2500 мавп і розмістити їх у великих вольєрах. Насамперед ловитимуть агресивних самців. Поки що зловили приблизно 40 тварин. Деяких передали під опіку органів охорони природи сусідньої провінції Сарабурі, а деяких відвезли до зоопарку Лопбурі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua