Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушині. Відео

Світ

Жителі Боггабілли, що у віддаленому регіоні австралійського штату Новий Південний Уельс, звикли до того, що в їхньому місті нічого не відбувається. Але все змінилося, коли недавно там з’явився транспортний контейнер зі студією звукозапису.

«У Богзі загалом нічого робити, тому тут дуже нудно, велика соціальна ізоляція. Громади ніби й немає», – зазначає Бадді Гіппі, житель Боггабілли.

На вулицях міста доволі тихо. Але тепер, якщо прислухатися, то можна вловити звуки, що долинають із транспортного контейнера, що в одному з районів міста. Продюсерська компанія із Сіднея відкрила тут студію звукозапису.

Бадді Гіппі відразу ж приєднався до проєкту як куратор.

«Коли я відчиняю ці двері, я бачу, як молодь виражає себе, розповідаючи свою історію», – пояснює Бадді Гіппі, житель Боггабілли.

Студія звукозапису дає змогу місцевій аборигенній молоді виразити себе через музику. А ще це чудовий спосіб не померти з нудьги.

«Я дуже люблю музику», – наголошує Кобі Дункан, житель Боггабілли.

Робота в студії допомогла 17-річному Кобі підвищити самооцінку та зміцнити впевненість у собі.

«Це добре, та я досі долаю сором’язливість», – каже Кобі Дункан, житель Боггабілли.

А кантрі-виконавиця Лорен Раян каже, що музика допомагає їй підтримувати зв’язок зі своєю культурою.

«Музика така захоплива. Музика так надихає. Ми належимо до корінного народу, а він завжди використовував музику як засіб навчання та самовираження», – розповідає Лорен Раян, кантрі-виконавиця.

А Бадді Гіппі додає, що за допомогою музики він може ознайомлювати молодь із культурою корінних народів Австралії ще глибше.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua