Онлайн TV FM радіо FM пауза

Фестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили місто. Відео

Світ

У Стамбулі проходить щорічний Фестиваль тюльпанів. Туристи не лише милуються квітами, а й дізнаються про роль тюльпанів у турецькій культурі. У парку «Емірган», у п’ятьох місцях висадили коло п’яти мільйонів цибулин.

«Дизайн такий самий, як у Нідерландах. Я знаю це, бо був у Нідерландах. Уважаю, що тут навіть краще — багато видів тюльпанів. Дизайн і композиції чудові», – розповідає відвідувач парку.

Турки кажуть, що тюльпан родом саме з їхньої території. Особливо популярною квітка стала в часи Османської імперії. Організатори фестивалю хочуть повернути тюльпану колишню славу як культурної спадщини країни.

«Тюльпан потрапив до Нідерландів з Анатолії в XVI столітті», – наголошує Тугба Ольмез Ханчі, працівниця Стамбульського технічного університету.

Фестиваль тюльпанів виходить за межі міських парків. У Стамбульському музеї тюльпанів проводять виставки, присвячені цій квітці.

«У нашій колекції майже 250 творів мистецтва, створених 600, 400 та 200 років тому», – пояснює Саліх Арслан, директор Стамбульського музею тюльпанів.

У музеї виставлені предмети побуту з мотивами тюльпанів: старі банкноти, філіжанки та газети. Усе це свідчення популярності квітки в турецькій культурі з давніх часів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua