Онлайн TV FM радіо FM пауза

Епідемія лихоманки денге може початися в Аргентині. Відео

Світ

В Аргентині стався спалах лихоманки денге, який може перерости в серйозну епідемію. Цього сезону зареєстрували понад 180 000 випадків зараження, майже 130 пацієнтів померло.

«Зараз коло 25 % лікарень заповнені пацієнтами з лихоманкою денге. Думаю, що наступного року ситуація буде напруженішою. Будуть повторні, а також важчі випадки захворювання», – пояснює Леда Гуцці, лікар-інфекціоніст.

Учені кажуть, що цього року комарі з’явилися раніше, ніж зазвичай. Причому їхній ареал поширився на регіони, де клімат був прохолоднішим.

«Ми знаходимо (комарів) у нових районах на південь від Буенос-Айреса, на південь від провінції Буенос-Айрес та частково в провінції Ріо-Негро, Неукен, Сан-Хуан та Мендоса. Кілька років тому багато де не було комарів», – зазначає Сільвія Фішер, біолог.

Медики радять захищатися від комарів за допомогою репелентів. Тож у магазинах та аптеках цей товар швидко закінчився. Його ще можна придбати в інтернеті, але ціни дуже завищені.

«Щиро кажучи, я хвилююся. Думаю, що ми не готові до ситуації, що склалася. І ніхто не дає нам відповідей. Гадаю, що з приготуванням тягнули роками, бо влада не думала, що якось раз, прийшовши в аптеку по репелент, ми побачимо порожні полиці», – розповідає жителька Буенос-Айреса.

Цього сезону в Південній Америці зареєстрували понад 230 000 заражень лихоманкою денге. Це вп’ятеро більше, ніж торік. Водночас найбільше постраждала Бразилія, Аргентина та Парагвай.

Лихоманка денге, яку також називають костоломною, — це гостре вірусне захворювання. Її симптоми: висока температура, біль у суглобах та м’язах, інтоксикація, збільшення лімфовузлів та висип. Іноді захворювання може перейти у важку форму.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua