Онлайн TV FM радіо FM пауза

Дивні та смішні закони з усього світу

Практично в кожній країні світу існують безглузді за своєю суттю закони, в яких рідко простежується хоч якась логіка. Наприклад, в будівлі Парламенту Великобританії заборонено вмирати, в штаті Техас не можна стріляти по бізонах з другого поверху готелю, а в Лос-Анжелесі заборонено облизувати жаб. Насправді, в свій час багато з цих законів мали свою першопричину і логіку. Тільки от з часом втратили свою актуальність і сенс, але на папері залишилися. До того ж, варто враховувати, що в багатьох країнах діє “прецедентне право”, тобто рішення, прийняте місцевим судом, стає прецедентом і має силу закону.
    Безглуздих законів (так званих, “dumb laws”) існує набагато більше, ніж може здатися. Існують навіть цілі організації, які борються за їх скасування. У цій рубриці ми збираємо дурні закони з усього світу і пояснюємо причину появи деяких з них.

Південна Дакота . Тут ні в якому разі не можна падати на сирній фабриці , а тим більше засинати на ній .

Флорида. Ніяких інтимних відносин з дикобразами . Порушення карається законом.


Міссурі , Сент -Луїс . Якщо сталася пожежа , а жінка в нічній сорочці , то її не можна рятувати. Адже вона не одягнена.

Франція . Сьогодні дуже модно заводити собі домашніх свинок , міні піги , але якщо ви живете у Франції і у вас є порося , то його можуть звати як завгодно , але тільки не Наполеон.

Бахрейн . Оскільки тут дуже сильні мусульманські закони , то вони поширюються на всі види діяльності . Ось , здавалося б , похід до гінеколога , а все одно не можна дивитися поза віри . Доводиться гінекологам дивитися через дзеркало.

 ірма . Заборонено користуватися інтернетом . Ті , хто наважаться полазити в інтернеті , сидітимуть у в’язниці за свою непристойну поведінку 

ровіденс . Острів Роде. Якщо сьогодні неділя , а людині терміново потрібні і зубна паста , і зубна щітка , то нічого не вийде . Продаж щіток і зубних паст одній і тій же людині в неділю суворо заборонено.

Сінгапур . Тут не можна жувати жувальні гумки.

Вермонт. Коли жінка в силу віку втрачає зуби і змушена користуватися вставними , то для початку потрібно попросити письмового дозволу у свого чоловіка , і тільки потім вставляти їх.

Швеція . У цій країні проституція є цілком законною діяльністю , а от користуватися послугами повій не можна.

На міському кладовищі міста Демінгом (штат Нью -Мексико ) забороняється полювати.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua