Онлайн TV FM радіо FM пауза

До нас летить одна з найяскравіших відомих комет. Відео

fran couto jzlliayk4s0 unsplash - До нас летить одна з найяскравіших відомих комет. Відео - rai.ua Світ

Комета 12P/Понса–Брукса наближається до Землі. Вона досягне найближчої до Сонця точки 21 квітня, а до Землі наблизиться 2 червня. Хоча її не видно неозброєним оком, шанувальники астрономії зможуть побачити її в бінокль чи невеликий телескоп. Це періодична комета, яка робить один оберт приблизно за 71 рік. Вона найяскравіша з найвідоміших періодичних комет.

«Зараз нічне небо перетинає дуже гарна комета. Це комета 12P/Понса–Брукса. І хоча її не видно неозброєним оком, її можна побачити в бінокль чи невеликий телескоп», – каже голова проєкту «Віртуальний телескоп», Джанлука Масі.

Зображення небесного тіла отримали завдяки роботизованій установці проєкту «Віртуальний телескоп» під темним небом італійського півострова.

«Комета особливо цікава, бо вона регулярно демонструє величезне збільшення яскравості. Так звані спалахи», – зазначає голова проєкту «Віртуальний телескоп», Джанлука Масі.

2 червня 2024 року комета максимально наблизиться до Землі. Але неозброєним оком її не побачити.

А на мінімальну відстань до Сонця комета підійде 21 квітня.

«Ця комета — періодична. Це означає, що вона рухається орбітою навколо Сонця, просто періодично прилітаючи у внутрішню частину Сонячної системи, щоб відвідати тутешнього короля — Сонце», – наголошує голова проєкту «Віртуальний телескоп», Джанлука Масі.

А найяскравішою кометою для землян стала комета Гейла–Боппа, яку в 1996–97 роках можна було побачити неозброєним оком. Наступну її появу в Сонячній системі очікують приблизно 4390 року.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua