Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чому акули бояться дельфінів

Акула вважається найстрашнішим за своєю кровожерливістю морським хижаком. Але і на неї знаходиться управа. Таким ворогом для акул є дельфіни. Чому акули бояться дельфінів , хоча за своїми розмірами  перевершують їх?

Існує версія , що акула тому рятується втечею при вигляді дельфінів , що намагається таким чином зберегти своє життя. Дельфіни живуть зграями і за багатьма свідченнями свідків та досліджень користуються своїм розумом, поки незрозумілим людям.

Якщо вони не чіпають людей, а навіть навпаки завжди їм допомагають , це не означає , що дельфіни м’які нешкідливі істоти. Вони чудово вміють , і оборонятися і нападати. Дельфіни на великій швидкості б’ють акулу своїм носом в її черево або в зябра, це найбільш вразливі місця хижачки. А величезна швидкість і потужний удар дельфінячого носа може стати для акули смертельним.

При вигляді агресивної акули дельфіни атакують її і б’ють до повного знищення. Якщо акула вчасно зуміє врятуватися втечею, то не втратить життя. Ця  війна акул з дельфінами спостерігається досить часто, і акула вже не робить спроб нападу на людей, яка б не була голодна, якщо поблизу знаходяться дельфіни. Розповідають, що були випадки , коли дельфіни до смерті забивали своїми носами морських свиней. І справа тут не в голоді, дельфіни за своєю природою не кровожерливі.

Заслуговує особливої уваги ставлення дельфінів до людей. Вони нерідко є їх рятівниками і від акул, і коли людина  тоне в морі. Цілком реальний випадок, підтверджений документами , коли дельфіни в районі Нової Зеландії оточили чотирьох плавців, не даючи їм прорватися крізь свій ряд , хоча налякані люди і робили такі спроби. Лише через деякий час один з плавців зміг вибратися з оточення і побачив величезну триметрову акулу, яка кружляла неподалік  Майже годину дельфіни не давали акулі наблизитися до людей , поки ті не наблизилися до безпечного мілководдя. Таких розповідей досить багато, дельфіни дуже часто допомагають людям вибратися з біди, що сталася з ними на морі або в океані.



А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua