Онлайн TV FM радіо FM пауза

Авто з новою концепцією показали на виставці MWC у Барселоні. Відео

Світ

Літальне авто привезли зі США на виставку Mobile World Congress, що в Барселоні. Ця розробка має незвичайну концепцію — після зльоту автомобіль змінює своє положення. Поки що це прототип, але вже наприкінці наступного року він може стати на конвеєр.

Концепт створила одна каліфорнійська компанія. Він може злітати й сідати вертикально. Гвинти приховані в кузові автомобіля. Водночас корпус являє собою повітропроникну сітку.

Після зльоту кузов розвертається вертикально, і машина перетворюється на своєрідний біплан. Кабіна теж повертається, тому водій та пасажир залишаються в нормальному положенні.

«Це справжній літальний автомобіль, схожий на той, який ми знаємо з наукової фантастики», – наголошує Костянтин Кислий, працівник компанії-розробника

Компанія вже створила два прототипи. Обидва робочі. Кожен вміщує дві людини. Мета розробників — досягти того, щоб автомобіль міг на одному заряді проїжджати 320 кілометрів і стільки ж пролітати.

«В автомобіля вісім електричних двигунів. Ми використовуємо доступні літій-полімерні акумулятори, бо хочемо вийти на ринок якнайшвидше. Ми не зациклені на конкретному силовому агрегаті, тому можемо використовувати, наприклад, водневий двигун», – розповідає Костянтин Кислий, працівник компанії-розробника.

Якщо дозволять закони, то почнеться виробництво серійних зразків. Спочатку вони коштуватимуть по 300 000 доларів. Та, коли машин випускатимуть багато, їхня ціна впаде до рівня звичайного автомобіля.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua