Онлайн TV FM радіо FM пауза

Свічка за упокій в реанімації: названо попередню причину пожежі в Косівській лікарні

Новини

Івано-Франківська обласна прокуратура відкрила кримінальну справу через пожежу у Косівській центральній районній лікарні на Прикарпатті. За попередніми даними, займання ввечері 28 грудня сталося через порушення пожежної безпеки.

Про це повідомляють Офіс генпрокурора та ДСНС України.

За даними рятувальників, у реанімації одночасно працювали п’ять кисневих концентратів, що призвело до перенасиченості повітря киснем. Після смерті одного пацієнта з COVID-19 співробітник закладу поставив заупокійну свічку.

Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям у палаті миттєва зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети, зазначили у ДСНС.

Внаслідок пожежі загинули троє людей: дві жінки та чоловік. Троє медиків отримали опіки різних ступень тяжкості, їх госпіталізували.

У ДСНС зазначили, що проведуть перевірки лікарень на стан пожежної безпеки та закликали заборонити використання відкритого вогню в реанімаціях та поблизу кисневого обладнання.

Прокуратура ж відкрила кримінальну справу за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу — порушення вимог пожежної безпеки, внаслідок якої загинули та постраждали люди. Санкція статті передбачає ув’язнення від 3 до 8 років.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
rai.ua