Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відкрили благодійну виставку «Дитинство з присмаком війни». Відео

Суспільство

Допомогти дітям відволіктися від сучасних реалій та направити думки в інше русло. В Івано-Франківську відкрили виставку картин «Дитинство з присмаком війни». На ній експонуються роботи дітей з різних куточків країни. Це роботи дітей військовослужбовців, дітей загиблих героїв, вимушено переміщених дітлахів, а також вихованців центру соціально-психологічної реабілітації.

13-річна Валерія із Херсона намалювала картину «Соняхи». Свою роботу на виставку підготувала й 15-річна Оля Прокопів із Коломийщини. Каже, що намалювала картину швидко, утім хвилювалась, адже раніше не демонструвала свої роботи на такому рівні.

Виставку «Дитинство з присмаком війни» організувала волонтерка і дружина загиблого воїна Тетяна Білейчук разом з прикарпатським художником Орестом Заборським. Жінка каже, що таким чином хотіла, щоб діти виплеснули наболілі емоції на папір.

«Для дітей тема війни залишається складною. Адже вони важко переживають події, що відбуваються в Україні. Утім, часто тримають усе в собі», – зазначає керівник центру соціально-психологічної реабілітації Василь Серденько.

Виставка – благодійна. Незабаром відбудеться аукціон, де кожен охочий зможе придбати дитячі картини. Зібрані кошти передадуть на потреби Збройних Сил України. Побачити малюнки можна в Підземному Переході «Ваґабундо» до 12 березня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua