Департамент освіти та науки разом із працівниками “Івано-Франківськстандартметрології” провів спільні перевірки якості харчування учнів та стану шкільних їдалень міста.
За інформацією департаменту освіти, у 2015-2016 навчальному році у загальноосвітніх навчальних закладах Івано-Франківська організовано роботу 42 їдалень, передає Станіславське ТБ.
Відтак, задовільний стан приміщень з незначними зауваженнями встановлено в 7 закладах:НВК «Школа – гімназія №3», ЗШ № 6, 7, 17, 25, 28, Микитинецькій ЗШ.
Суттєві недоліки встановлено в 3 закладах: ЗШ № 21, 22, 24. Численні недоліки встановлені в 2 закладах: ЗШ № 13, 19.
При цьому невідповідність вимогам нормативних документів встановлена у:
– придбаних продуктах харчування: масло солодковершкове «Селянське» (приватний підприємець Яцурак О.Я., ЗШ № 28), масло солодковершкове, 73% (приватний підприємець Гаврилів Г.В, ЗШ № 17), ковбаса варена І гатунку (приватний підприємець Коритан Л.М., ЗШ № 6), Масло вагове «Рихальське Екстра» (приватний підприємець Кузів С.М., ЗШ № 7);
– виробах власного виробництва: сосиска в тісті (приватний підприємець Сакайлюк М.В., ЗШ № 19), булочка зі згущеним молоком (приватний підприємець Руміш В.І., ЗШ № 22), сосиска в тісті (приватний підприємець Шіляк С.Б., НВК «Школа-гімназія № 3»), пиріжки з повидлом (приватний підприємець Мазурик О.О., ЗШ № 25).