Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківській ОДА запевняють, що в області немає дефіциту основних продовольчих товарів

На цьому акцентував увагу директор департаменту економіки обласної державної адміністрації Володимир Попович під час прес-конференції для представників місцевих ЗМІ.
 
«На сьогоднішній день ситуація щодо наповнення продовольчими товарами стабілізована, − зазначив він. − За даними балансів, запасів основних продуктів харчування в області є на місяць, продуктів, які виробляються на Прикарпатті, – на 9 місяців. Маємо запаси борошна, яке зберігається в області, до наступного врожаю, за норми використання 1300 тонн на місяць. Це борошно придатне для випікання хліба простої рецептури», інформує Фіртка.

Прикарпатські виробники також можуть забезпечити населення краю деякими видами круп – додала директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Марія Савка. Зокрема, на Калуському комбінаті хлібопродуктів виготовляються пшенична, ячна, перлова, манна, кукурудзяна крупи, колотий горох. На Івано-Франківщині є достатньо м’яса яловичини, свинини, птиці, яєць, овочів.

Обласна влада сприятиме тому, щоб продукти, які виробляються на теренах краю, потрапляли у прикарпатську торгову мережу. З цією метою в області продовжать практику організації  передвеликодніх  ярмарків. При цьому будуть проводити моніторинг цін на продукцію, що там реалізуватиметься. До проведення моніторингу залучатимуть громадськість. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua