Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Галицькому районі відкрили Знак Національної Пам’яті

Пам’ятний знак, виготовлений за сприяння батьківської громадськості, педагогічного колективу, випускника місцевої школи Володимира Футерка та сільського голови Івана Кузіва, встановили на подвір’ї Блюдниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Вшанували світлу пам’ять нескорених героїв Небесної сотні та тих, хто поклав своє життя за незалежність України, духовенство, жителі села та учнівська молодь.

  «Символічно, що цей захід відбувається саме сьогодні, адже цього дня ми вшановуємо пам’ять подвигу героїв бою під Крутами, – сказав голова районної державної адміністрації Ярослав Бартків. – Відрадно, що галичани пам’ятають історію своєї держави, тому важливо активізувати роботу в навчальних закладах району щодо подальшого вивчення  подвигу Січових Стрільців, Героїв УПА та Небесної Сотні. У ці дні ми виборюємо свою незалежність. Наші славні, мужні воїни на передовій борються із загарбником. Сьогодні 46 бійців з Галицького району  перебувають у зоні проведення АТО .Ззерно патріотизму, яке живе у наших серцях і душах, повинно сіятися й надалі».

 

Перед присутніми також виступили голова районної ради Петро Стрембіцький, сільський голова с. Блюдники Іван Кузів.  Школярі прочитала  вірші на патріотичну тематику. Пам`ятний знак освятив  отець Михайло Лаврук, а опісля учасники заходу  вшанували всіх загиблих за незалежність України хвилиною скорботи.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua