Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Яремче розробляють peace building – проект з миротворення для України

Громадська організація “Центр соціальних та ділових ініціатив міста Яремче” запросила до співпраці над проектом з миротворення колег зі східних областей України.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав громадський активіст Прикарпаття Віктор Загреба, пише Курс.

“Наша західноукраїнська громадська організація Центр соціальних та ділових ініціатив м.Яремче зараз думає над проектом з миротоворення (peace building), який конче треба робити у співпраці з налаштованими на нашу цю хвилю громадськими організаціями з Харкова, Донецька, Києва, Запоріжжя ітд. Якщо такі є – відгукніться, будь ласка. Давайте зберемось і зробимо щось змістовне”, – звернувся до колег з інших регіонів країни Віктор Загреба.

В цьому ж пості він аналізує соціальні і культурні причини війни на Донбасі. 

“На мою думку, в країні давно існують численні культурні прірви. Це, в принципі, не трагедія, бо майже всі розвинені країни мають подібні ситуації і якось дають раду з ними. Але у нас ця картина доповнюється тотальним взаємним нерозумінням та ворожістю груп, що мають відмінні культурні характеристики чи погляди на світ. А цей додаток – невміння толерувати іншого — якраз і породжує конфлікти”, – вважає громадський активіст. 

У 2014 ці культурні розриви підлили олії у вогонь, який розпалив на сході Кремль, вдало скориставшись політичною турбулентністю всередині України та тою ж відсутністю взаємної поваги і толерантності між умовними сходом і заходом. Для того, щоби змінити ситуацію, вважає Віктор Загреба, варто створити peace building.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua