Онлайн TV FM радіо FM пауза

Третина укриттів та захисних споруд на Прикарпатті непридатні для використання

Найгірше збережені ті споруди цивільного захисту населення, які знаходяться в приватній власності.

З 2 лютого на Івано-Франківщині розпочнеться перевірка укриттів та об’єктів цивільного захисту населення на підприємствах та в організаціях. Перевірку придатності до використанні цих об’єктів в усіх районах області впродовж лютого й березня проведуть інженери рятувальної служби області спільно з представниками місцевої влади, повідомив керівник ДСНС Володимир Чернецький, повідомляє Курс.

“Відповідно до розпорядження Кабміну про надання дозволів на перевірку дотримання вимог у сфері цивільного захисту інженерно-інспекторський склад ДСНС спільно з органами місцевої влади здійснить перевірки об’єктів цивільного захисту і пунктів управління”, – повідомив Чернецький.

За його словами, захисні споруди, а таких в області є 821, проектувалися і будувалися для укриття працюючої зміни на підприємствах. Наразі вони перебувають на утриманні підприємств і організацій – в державній, комунальній і приватній власності.

“Найгірша ситуація зі збереженням захисних споруд у приватній власності. Загалом близько 30% захисних споруд нашої області на сьогоднішній день непридатні для використання”, – сказав головний рятувальник області.

На сьогодні немає мотивуючих важелів впливу на людей, які зберігають об’єкти захисту, щоби вони виконували вимоги з їхнього утримання, відзначив Чернецький. “Змусити їх робити це законними методами складно, тому що штрафи за невиконання цих зобов’язань – мінімальні”, – повідомив він.

За результатами перевірок, які проведуть рятувальники спільно з представниками органів місцевої влади, власникам укриттів будуть вручені акти з вимогою усунути недоліки. Про їхню готовність повідомлять керівництво ОДА. Оскільки власне воно відповідає за організацію цивільного захисту населення в області. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua