Онлайн TV FM радіо FM пауза

Стало відомо, чому каву не можна зберігати в холодильнику

Суспільство

Якщо у вас є звичка зберігати кавові зерна в холодильнику, то ми рекомендуємо від неї відмовитися. Експерти попереджають, що це негативно впливає на каву, а також позбавляє її характерного аромату. Ба більше: кава може вбирати у себе аромати продуктів, які теж зберігаються у холодильнику.

Заведено вважати, що їжа, яку ми кладемо до холодильника, може зберігатися значно довше. Але це стосується не всіх продуктів, пише Радіо Максимум.

Зокрема, експерти наполегливо закликають ніколи не зберігати у холодильнику кави: як мелену, так і зернову. Це призведе до знищення її неповторного аромату, задля якого ми й вживаємо цей напій.

Кава має природну функцію дезодоранту, і якщо зберігати її разом з іншими продуктами, то вона вбере їхні аромати. А кому цікава кава з запахом риби, м’яса або сиру? Тож експерти закликають поміщати кави у контейнер, що не пропускає повітря. Найкраще зберігати її на кухні. У шафці, наприклад. Не забувайте, що кавові зерна – натуральний продукт, який зіпсується, якщо його зберігають неправильно.

Що стосується меленої кави, то її рекомендують вживати протягом декількох годин. Подальше зберігання може дещо зіпсувати смак напою. Те ж саме стосується і розчинної кави, яку також не слід зберігати у холодильнику.

Нагадаємо, що зниження температури оберігає деякі продукти від псування через різного роду бактерії. Але каві ця небезпека не загрожує.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua