Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатські винахідники у Чернівцях презентували безпілотник власного виробництва

Івано-франківські винахідники привезли безпілотники на щотижневу прес-конференцію волонтерів координаційного центру “Буковина – українському війську”.

Презентувати безпілотники доручили чернівецькому волонтеру Олегу Ботушанському, який активно допомагає у їх виробництві, пише сайт 0372.ua.

За його словами, уже вдалося завершити усі паперові справи щодо випуску безпілотних апаратів. Волонтери роблять ці апарати на побутовому рівні.

“У нас є відповідне звернення від штабу сектора, 80-ї та 24-ї бригади про необхідність забезпечення цих підрозділів безпілотними апаратами”, – розповів Олег Ботушанський.

Безпілотні апарати включають наземну станцію, центр управління, пульт управління. Вони оснащені камерами, які передають інформацію в режимі онлайн.

За словами Олега Ботушанського, безпілотники можуть працювати 100 хвилин на висоті до 4-х тисяч метрів на відстані до 40 км. Один такий безпілотний апарат вже використовується на війні на Сході.

Журналістам показали 2 безпілотники – чорний, який буде використовуватися уночі, і блакитний – для роботи в денний час.

Безпілотні апарати з усім необхідним оснащенням коштують від 8 до 13 тисяч доларів США. Тому франківські винахідники звернулися до чернівецьких волонтерів з проханням допомогти віднайти кошти на їх виготовлення.

https://www.youtube.com/watch?v=TRi5OvJYvvc
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua