Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті готуються відзначити 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького

150-літній ювілей від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького ознаменується проведенням цілого комплексу заходів, що їх на Івано-Франківщині спільно зреалізують представники духовенства та обласної державної адміністрації.

З цією метою 16 січня під керівництвом т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка відбулося засідання організаційного комітету, під час якого учасники обговорили попередній план заходів, висловили свої пропозиції та побажання.

Як зауважив Ігор Пасічняк, постать Андрея Шептицького є однією з найбільш визначальних в національній історії. «Діяльність та погляди митрополита стали  рушійною силою  у процесах, пов’язаних із розвитком українського нації, розбудовою церкви, в Галичині зокрема. Плануючи цього року комплекс заходів, спрямованих на вшанування пам’яті Андрея Шептицького та відзначення 150-річного ювілею від дня його народження, маємо зробити все, щоби  святкові заходи в області відбулися на належному, високому рівні», – наголосив управлінець.

Зокрема, в рамках заходів, спрямованих на вшанування пам’яті митрополита Андрея Шептицького, у травні цього року Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ організує прощу духовенства та вірних до Зарваниці. У серпні ж відбудеться Патріарша Проща до с. Крилос Галицького району, приурочена митрополиту.

Справжньою окрасою, як відзначають організатори, стане встановлення пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому в Івано-Франківську. Його освячення заплановане на серпень й відбудеться в рамках проведення VІ сесії Патріаршого Собору УГКЦ.

Окрім того, заплановано провести цикл заходів в бібліотечних установах області, тематичні виставки та святкову академію присвячену Митрополиту в обласному музично-драматичному театрі імені Івана-Франка.

У Коломиї, Городенці, Снятині, Надвірній, Тлумачі, Яремче та Верховині на знак вшанування пам’яті митрополита відбудуться науково-практичні конференції.

Пам’яті митрополита приурочать також обласну молодіжно-патріотичну науково-пізнавальну програму «Чорний ліс-2015» та патріотичний вишкільний табір «Гайда до пласту». При проведенні заходів організатори зроблять основний акцент на місцях, які безпосередньо пов’язані життєдіяльністю та служінням Андрея Шептицького.

Обласне телебачення «Галичина», у свою чергу, ініціює створення документального фільму про Андрея Шептицького.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua