Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті 28 сільських рад або відмовляються, або перешкоджають отримувати повістки

Часткова мобілізація триває лише два тижні, а на Прикарпатті вже виникли проблеми. Про це розповів тимчасово виконуючий обов”язки обласного комісара Олег Мороз. Однак, зазначив що мобілізація в області не розпочалась, на разі йде оповіщення.

Станом на сьогодні більше півтори тисячі прикарпатців отримали повістки, 800 — пройшли медогляд, з яких придатними виявились тільки 200 військовозобов’язаних. До поганого стану здоров’я призовників додається і те, що майже у трьох десятках сіл Прикарпаття перешкоджають мобілізації, інформують ”Вікна” з посиланням на журналіста Івана Прокіпчука з “3-студії”.

Олег Мороз, т.в.о військового комісара області:
— Ми маємо прикрі випадки, коли 28 сільських рад або відмовляються або перешкоджають отримувати повістки…..спалювались або рвались.

Одне з таких — село Черемхів Коломийського району. Тільки но до сільської ради прийшло 30 повісток, як жінки застрайкували. Через такий опір, сільський голова Михайло Паньків так і не зміг передати повістки чоловікам:

— І військкомат, і органи влади поклали нас на передову, вислуховувати цих людей.

Тому обласний військкомат змінив процедуру вручення повістки, створивши мобільні групи.

Часто люди просто відмовляються від мобілізації. Мотивуючи це тим, що після повернення з війни держава про поранених бійців просто забуває.

Уляна Йосипів, мешканка с.Черемхів:
— Хто вернувся каліками… просто доживають.

Олег Мороз додає: часто доводиться чути, що нехай правоохоронці та працівники спецслужб йдуть воювати, адже їх десятки тисяч:

— Я людина військова і можу відповідати тільки за за сектор збройних сил….це не правильно.

Повістки отрмуватимуть всі, переконує Олег Мороз, не зважаючи на соціальний статус. Так, на сесії Надвірнянської райради усі військовозобов’язані депутати отримали повістки.

https://www.youtube.com/watch?v=jOnA2Ltc0_A
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua