Онлайн TV FM радіо FM пауза

Молодь зі сходу руйнуватиме міфи російської пропаганди

Напередодні Різдвяних свят у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася презентація просвітницького проекту «Долаємо міфи: молодь Донбасу святкує Різдво у Карпатах з героями документальних фільмів про боротьбу за свободу».

Захід вдалося організувати завдяки Всеукраїнській молодіжній організації «Студентське братство», за підтримки керівництва облдержадміністрації та за сприяння департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

За словами Уляни Ковальчук, члена правління ВМГО, проект здійснюється у рамках програми «Школа волонтерства та громадської активності». За час її реалізації вдалося охопити близько п’яти тисяч студентів та учнів шкіл окупованих територій Донбасу, зокрема Донецької, Луганської областей і понад 80 навчальних закладів. Метою поїздки найактивніших юних волонтерів на Івано-Франківщину стало бажання відчути незламний дух людей, котрі боролися за незалежність та волю рідної країни, перейняти національні традиції святкування Різдва і розвінчати міфи про воїнів Української повстанської армії, які свого часу активно поширювалися серед населення Сходу України.

Кожен учасник проекту має змогу особисто поспілкуватися з головними героями фільмів «Війна Мирослава Симчича», «Я і є вона», «Загадка Норильського Повстання», а опісля передати свої враження та думки глядачам кінохронік у східних областях, тим самим переконливо розвіяти міфи про вороже ставлення населення Західної України до представників інших регіонів.

Як зазначив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ігор Дебенко, проект в такому форматі реалізується не вперше. Обласна державна адміністрація завжди підтримує проведення заходів, спрямованих на єднання нації, адже країна у нас одна. «Власне, назва акції є досить влучною, позаяк міфи російської пропаганди, функціонуючи в інформаційному просторі, зазвичай діють на шаблонному рівні, формують відповідні стереотипи та персоніфікації, – прокоментував Ігор Дебенко. – Те, що дітки сьогодні завітали до нашого краю, дає їм змогу цікаво провести свята, ознайомитися з національними традиціями та культурною спадщиною Прикарпаття, переосмислити події, що відбувалися в країні, збагнути те, що в нас живуть такі ж дружньо налаштовані люди, як і в будь-якому іншому регіоні країни».

Нагадаємо, що 3-10 січня в рамках благодійної акції «Різдво в Карпатах» на Івано-Франківщині перебуває також близько тисячі дітей із Донецької, Луганської, Харківської, Миколаївської, Херсонської областей, які приїхали на відпочинок на Прикарпаття за сприяння Івано-Франківської обласної державної адміністрації, народних депутатів України та Громадської Спілки «Сприяння відродженню та інтеграції Сходу України «Донбас».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua