Онлайн TV FM радіо FM пауза

Кілька районів Прикарпаття можуть залишитися без електрики через сильні вітри

Сьогодні та на вихідних на Прикарпатті буде сильний вітер, місцями до 40 м/с, сильні опади у вигляді мокрого снігу, налипання снігу.Така погодна ситуація може спричинити аварійні вимкнення енергопостачання в окремих районах області, попереджають в обленерго.

Наразі вітри дошкуляють Долинському, Косівському, Рогатинському, Рожнятівському районам. Станом на 12 годину дня в області через негоду без світла частково залишається село Пасічна Надвірнянського району та Білоберізка Верховинського району.

Виробничі підрозділи “Прикарпаттяобленерго” готові до роботи в надзвичайній ситуації: оперативно-виїзні бригади РЕМ повністю забезпечені необхідним транспортом та матеріалами.

Зважаючи на прогнозовану ситуацію, енергетики нагадують, що при штормових вітрах можуть траплятися обриви проводів ліній електропередавання. Також обриви проводів можуть бути і через налипання мокрого снігу. Тому спеціалісти застерігають: смертельно небезпечно не тільки торкатись до обірваних чи обвислих проводів, але й підходити до проводу, який лежить на землі, на відстань меншу 8 метрів.

У разі небезпеки необхідно організувати охорону місця пошкодження і негайно повідомити про це диспетчера свого району електричних мереж або за телефоном гарячої телефонної лінії кол-центру – 0 800 50 40 20.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua