Онлайн TV FM радіо FM пауза

Болехівські підприємці продовжують допомагати солдатам в АТО

Підприємці Болехівщини об’єдналися у потужний фронт допомоги армії, щоб там, на передовій, підтримати наших солдатів. Про них не розповідають на центральних телеканалах, не пишуть великі видання, але вони щодня з великою любов’ю роблять добрі справи та допомагають військовим підрозділам, де служать бійці з Болехівщини.

Перший клич про допомогу нашим солдатам прозвучав ще на початку розгортання військового конфлікту на Сході України. Пам’ятаємо, як меш­канці міста, практично всі сільські ради, релігійні громади, навчальні заклади краю, підприємці та підприємства долучилися до збору коштів, продуктів харчування та речей, необхідних для наших воїнів. У навчальних закладах, установах відділу культури діяли пункти збору всього необхідного для воїнів АТО.

Тоді й підприємці організувалися у групи, які взялися за збирання та доставку допомоги військовим. Через родичів, знайомих активісти з’ясовували, де, у яких підрозділах проходять службу наші земляки, а відтак збирали їм допомогу. Підприємці постійно тримають зв’язок із солдатами, тому знають чого вони потребують і оперативно реагують на їхні потреби.

Серед тих підприємців, які постійно збирають допомогу, готують її до відправлення, допомагають пальним, грішми, продуктами та іншими необхідними речами, – Микола Гошовський, Роман Кушпета, Галина Юсип, Оксана Думін, Ярослав Гошовський, Ярослав Носович, Андрій Ільків, Тетяна Ільків, Петро Шмега, Світлана Шмега, Олег Креховецький, Микола Головенко, Юрій Герасимів, Андрій Лопачук, Олег Досяк, Ігор Пиріг, Уляна Барабаш, Тетяна Барабаш, Валентина Кузьмик, Любов Федьків. Пліч-о-пліч з підприємцями допомагають військовим мешканці міста Ольга Мироненко та Дарія Поясник.

І всіх їх об’єднує одне: безмежний патріотизм і велике бажання допомогти нашим солдатам. Із пасивних спостерігачів всі ці люди стали активними учасниками волонтерського руху. У розмові з підприємцями стає зрозуміло, що вони роблять все це задля якнайшвидшого закінчення збройного конфлікту та повернення усіх військовослужбовців додому, і аж ніяк не для того, щоб бути об’єктом уваги журналістів. Тому про свою роботу розповідають мало, але з великою повагою та пошаною згадують кожного, хто бодай чимось допоміг.

Постійно та безвідмовно допомагають підприємцям збирати допомогу солдатам сільський голова Гузіївської сільської ради Ярослава Дяків разом з депутатським корпусом. На перше прохання підприємців-активістів відгукнувся сільський голова Тисова Володимир Савчук. Всього за один день до відправки вантажу на Схід він зумів організувати збір всього необхідного у своїй громаді.

Свій внесок для підтримки учасників антитерористичної операції у східних областях України зробила релігійна громада с.Гериня на чолі з отцем Русланом. Окрім продуктів, вони зібрали кошти, за які підприємці придбали паливно-мастильні матеріали для доставки вантажу.

Потрохи наповнюються скриньки для збору коштів, які розміщені у магазинах міста. Востаннє за зібрані кошти підприємці придбали та долучили до вантажу з допомогою тактичні рукавиці, шапки, форму.

Водії-волонтери Ярослав з Болехова та Михайло з Мізуня кілька разів на місяць відвозять на передову в Донецьку область продукти харчування, одяг, засоби гігієни, одним словом усе, що вдається зібрати.

Нещодавно чоловіки відвезли черговий вантаж солдатам, але цього разу не такий як завжди, а святковий, бо були серед продуктів домашній хліб та випічка, м’ясні вироби. Жінки-активісти ретельно розподілили й упакували у кожну коробку так званий сухий пайок: крупи, консерви, хліб, солодощі, сухофрукти, сигарети, згущене молоко. Кажуть, так забезпечують усім найнеобхіднішим кожного солдата. Цю допомогу оперативно зібрали жителі Міжріччя, Гузієва, Тисова та Болехова. Щоразу разом з допомогою болехівчани везуть для солдатів тепло, молитви, щирі слова підтримки від тих земляків, які хочуть допомогти та допомагають.

По приїзду чоловіки розповідають, що нашим хлопцям там насправді дуже складно. Умови хлопців на війні залишаються жахливими, а чекати допомоги бійцям немає від кого більше, як від своїх рідних та земляків.

А також переказують від солдатів щиру подяку мешканцям Болехівщини, які постійно допомагають, вносять свої пожертви у скриньки для збору коштів, особливі слова вдячності жінкам, які забезпечують підготовку продуктів для сухих борщових наборів та всім небайдужим.

Цього тижня до зони АТО, у Волноваху, за допомогою послуг компанії «Нова пошта» активісти знову відправили сигарети, одяг та продукти харчування: тушонки, паштети, домашні консерви, сало, макаронні вироби, крупи, картоплю, буряк, цибулю, моркву, горіхи, цукерки.

Як бачимо, на Болехівщині щирі люди, які готові, допомагаючи іншим, ділитися останнім. Проте є серед нас і такі, які мають чим поділитися, обіцяють подумати та допомогти, але на цьому все закінчується. Впродовж останніх місяців число тих, які не бажають пасивно спостерігати за тим, що відбувається на Донбасі, зменшується. Так, ми всі відчуваємо, що стали трохи біднішими, але ми не маємо бути байдужими. Ми маємо пам’ятати, що зараз допомога найнеобхіднішим військовослужбовцям – це не лише проява патріотизму та національної свідомості, це наш святий обов’язок по відношенню до людей, що віддають заради нас життя.

Головне – це бажання допомогти. По суті, ж нічого важкого і неймовірного тут немає. Можна просто знайти теплі речі, якими ви давно не користуєтеся, або трохи продуктів харчування, можливо власного виробництва, та принести все це у місця збору допомоги. Тільки уявіть, якщо кожний мешканець міста чи підприємець принесе бодай пачку масла чи банку згущеного молока…

Збір допомоги триває, тож не будьте байдужими, допоможіть тим, хто кожного дня стоїть на сторожі вашого спокійного сну, вашого звичного життя, вашого здоров’я та мирного неба над головою.

Наступного місяця підприємці знову відправлятимуть вантаж з допомогою у зону бойових дій. Тож, якщо бажаєте допомогти, телефонуйте до координатора групи підприємців п.Оксани (тел.: 0954900972).

 

Наталія ШУЛЬГА

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua