Онлайн TV FM радіо FM пауза

США вимагають від Росії хоча б відвести війська від кордону України

Сполучені Штати в переговорах із Росією наполягають на відведенні російських військових контингентів від кордонів із Україною, а не на виведенні їх із Криму.

Про це заявила офіційний представник держдепартаменту США Марі Харф на брифінгу, коментуючи паризькі переговори держсекретаря Джона Керрі й голови МЗС Росії Сергія Лаврова, повідомляє“Інтерфакс-Україна“.

“Щоб було ясно, скажу, що ми говоримо про відведення військ від кордону (з Україною), а не про виведення тих, які вже перебуває у Криму”, – сказала вона.

Однак Харф зазначила, що й російський військовий контингент у Криму також є предметом переговорів.

На запитання про те, “чи справедливо, що деескалація ситуації означає лише відведення російських військ від кордону, а не виведенні їх із Криму”, дипломат відповіла: “Ми все з ними (росіянами) обговорюємо”.

Коментуючи повідомлення про часткове відведення Росією військ від кордонів із Україною, Харф сказала, що не володіє “підтвердженнями з незалежних джерел” цього, але зазначила:

“Це було б хорошим попереднім кроком, але має бути зроблено значно більше, якщо враховувати сконцентровані на кордоні війська чисельністю в десятки тисяч”.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель після телефонної бесіди в президентом Росії Володимиром Путіним повідомила, що російський керівник поінформував її про ухвалене рішення про часткове відведення російських військ від кордону з Україною.

Представник держдепу нагадала, що раніше у Брюсселі президент США Барак Обама заявив про готовність розширення санкцій у відношенні Росії, “якщо Росія продовжить ескалацію”, але, за її словами, “він також чітко сказав, що є й дипломатичний шлях для руху вперед”.

“Саме тому ви бачили, що держсекретар Керрі (…) попрямував у Париж (для переговорів із Лавровим), щоб іти цим дипломатичним шляхом, оскільки, в остаточному підсумку, ми вважаємо, що це необхідно. І ми справді вважаємо, що можемо просуватися цим шляхом”, – сказала Харф.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua