Онлайн TV FM радіо FM пауза

Українці повернулися зі спортивних змагань з нагородами. Відео

Спорт

Українці стали першими у світі з пара атлетики серед осіб з порушенням розумового і фізичного розвитку. Відтак, Україна виборола перше місце серед 9 інших держав, а троє прикарпатців привезли додому 11 медалей.

Україна виграла медальний залік Чемпіонату світу-2024 з легкої атлетики серед спортсменів з інтелектуальними порушеннями. У Франції «синьо-жовті» зібрали 24 нагороди усіх ґатунків. 11 медалей привезли додому й прикарпатці.

«Зараз зі мною медалі – за перше місце на 1500 метрів, за друге місце на 3000 метрів. Суперниками були португальці, французи. Це сильний рівень, я дуже задоволений. Адже кожного дня готуюся до змагань. Рухаємось дальше»,- розповів Павло Волуйкевич, чемпіон світу з легкої атлетики.

Блискуче показали себе прикарпатці й на Кубку світу з самбо. Змагання проходили на Кіпрі. Наші спортсмени вибороли 8 медалей. Золото здобув і 18-річний спортсмен Володимир Свідрак.

«Мені дуже приємно, що я здобув перше місце, адже далось дуже важко, займаюся я самбо 10 років. Це перші мої змагання такого рівня. І цей етап був вибірковим на чемпіонат Європи, який буде проводитись в середині травня у Сербії»,- поділився Володимир Свідрак, чемпіон кубку світу з самбо.

Традиційно наших спортсменів привітали представники влади Прикарпаття.

«Щиро вас вітаю з такими високими досягненнями. Ви гідно виступили на цих змаганнях, показали свої вміння, навички, таланти і здобули ці нагороди. Щиро дякую за ту титанічну працю, за той час, який ви витратили, щоб здобути ці нагороди»,- привітав спортсменів Віталій Ільчишин, заступник голови Івано-Франківської ОВА.

У Павла Волуйкевича попереду літні параолімпійські ігри, а у Володимира Свідрака – Чемпіонат світу із самбо який відбудетсья у травні в Сербії.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua