Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуші триває турнір із бадмінтону в пам’ять Героя Романа Мердуха

Спорт

У Калуші триває перший міжобласний дитячий турнір із бадмінтону пам’яті полеглого Героя Романа Мердуха. Ініціатива проведення такого турніру належить родині Героя.

Ідею підтримало управління у справах молоді і спорту Калуської міської ради, ГО «Сім’я Героя Калуша», громадськість, військові-побратими Романа, федерація бадмінтону Івано-Франківська.

Про це повідомляє Калуська міська рада.

До змагань долучилися 27 хлопців і 16 дівчат із Прикарпаття, Львівщини, Тернопільщини. Їх приймав спортивний комплекс «Сокіл» дитячо-юнацької спортивної школи Калуської міської ради.

На відкритті турніру мати загиблого Романа Мердуха пані Віра висловила надію, що турнір стане достойною традицією пошанування пам’яті її відважного сина.

Заступниця міського голови Калуша Надія Гуш висловила підтримку сім’ї Романа і подяку за цінну ініціативу для розвитку спорту у громаді.

Депутат Івано-Франківської обласної ради Ігор Очкур, який служив на війні із Романом Мердухом, згадував про достойне виховання, яке відразу було помітне у боротьбі і на службі.

Сім’ю Героя підтримали військові Микола Федорів, Віктор Чернега, учасники громадської організації «Сім’я Героя Калуша».

Роман Мердух народився 5 квітня 1994 року в Калуші. У перші дні війни, в лютому 2022 року був мобілізований до ЗСУ. Самовіддано служив солдатом мінометного взводу 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка. 25 березня 2022 року у бою з окупантами біля села Мала Рогань під Харковом життя 27-річного бійця обірвала куля російського снайпера. Поховали Героя 8 квітня на Алеї слави міського кладовища. Указом Президента України Роман Мердух нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Користь від цього виду спорту важко переоцінити, запевнила головна суддя змагань, тренерка ДЮСШ №1 м. Львова Оксана Гречанюк:

«Бадмінтон розвиває і швидкість, і силу, і координацію, і гнучкість. Але уже цінується за те, що поліпшує зір дитини. Око постійно слідкує за воланом, тренуються м’язи ока. Це дуже важливо у вік гаджетів. Він розвиває мислення».

Починати займатися бадмінтоном тренерка радить у 6-8 років. Адже треба володіти ракеткою і попадати нею по волану. У надто маленьких діток із цим можуть виникнути труднощі.

Відтепер міжобласний дитячий турнір із бадмінтону пам’яті полеглого Героя Романа Мердуха у Калуській громаді стане традиційним.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua