Онлайн TV FM радіо FM пауза

Третій найкращий результат в історії України показав прикарпатець на етапі Кубка світу зі стрибків на лижах з трампліна

Спорт

Вчергове відзначився на міжнародній арені спортсмен з Прикарпаття Євген Марусяк. Він став 22-м на етапі Кубка світу зі стрибків на лижах з трампліна. Це один із найкращих результатів в історії України.

«На першому старті прикарпатець показав 29-ий результат, а уже на другому покращив його, посівши 22-гу сходинку. А це – третій найкращий результат в історії України на рівні Кубка світу зі стрибків з трампліна. І другий – в кар’єрі нашого лижника»,- зазначила Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА.

Марусяк в основному раунді в обох спробах виконав стрибок на 203,5 метра (359,4 бала). Завдяки цьому він забезпечив собі підсумковий 22-й результат. Чемпіоном цього разу став австрієць Штефан Крафт, який показав загальний результат у 433,5 балів.

Нинішній результат Євгена – другий найкращий у кар’єрі (після 18-го місця у Планіці у сезоні 2022/23) та третій – в історії України. Раніше цього року Марусяк встановив рекорд України на чемпіонаті світу з польотів на лижах, посівши підсумкове 27-ме місце в особистому заліку ЧС-2024.

До цього Марусяк, у компанії з Калініченком, став співавтором історичного досягнення. 3 січня в Інсбруку одразу два українці не просто вийшли в основний раунд, а й потрапили до топ-40 на Турне чотирьох трамплінів. Віталій на тому змаганні посів 40-е місце, а Євген – рекордне для України 35-те.

Про це повідомляє Sportarena.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua