Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Спільнота Святого Егідія» відсвяткувала 20-річчя

Новини

20 років тому на Прикарпатті запрацювала міжнародна християнська «Спільнота Святого Егідія», яка об’єднала волонтерів, людей з добрим серцем задля допомоги безпритульним, самотнім, людям похилого віку. А під час повномасштабної війни взяла під своє крило і вимушено переміщені родини.

18 березня до Спільноти завітали голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук та її заступниця Людмила Сірко.

Про це повідомила Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

Керівниця області поспілкувалася з волонтерами та відвідувачами Спільноти, розповіла про проєкти, які реалізовуються в області для підтримки переселенців та родин полеглих захисників. Щотижня Спільнота допомагає понад 200 сім’ям переселенців.

Для дітей віком 7-10 років Спільнота організувала дві Школи Миру. Підлітків долучають до волонтерської роботи. Для людей з ментальною інвалідністю проводять творчу майстерню. Для двох літніх людей волонтери організували дім спільного проживання.

З нагоди 20-річчя з часу заснування Світлана Онищук вручила Спільноті грамоту:

«Щиро вдячна людям доброї волі за щоденну працю на благо інших та вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху на Прикарпатті»,- звернулася до волонтерів Світлана Онищук.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua