Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вихованців спеціальної Печеніжинської школи відвідала голова ОВА Світлана Онищук. Відео

Новини

Голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук відвідала спеціальну Печеніжинську школу. Спілкувалася з вчителями та випускниками. В навчальному закладі вихованців навчають ремонтувати взуття, володіти столярними навичками, вміти шити, займатись килимарством, ознайомлюють з сільськогосподарською працею та будівельною справою.

У Печеніжинській спеціальній школі зараз навчаються 119 дітей. Цей спецзаклад у селищі створили понад пів століття тому. Спершу це був дитячий будинок, потім установу перепрофілювали на допоміжну школу-інтернат, а тепер це спеціальна школа. Її учні тут здобувають різноманітні професії. Наприклад, Іван Свищук освоює кілька спеціальностей, в майбутньому мріє вступити до одного з Коломийських закладів та стати маляром-штукатуром.

Директорка Печеніжинської спецшколи розповіла, що із 119 хлопців та дівчат найбільше дітей з інвалідністю, а також діти–сироти, напівсироти, позбавлені батьківської опіки, діти одиноких матерів, діти з неповних сімей, діти зі сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, перебувають на обліку служби у справах дітей.

Викладач Віталій Федюк зазначив, що на Прикарпатті немає закладу, де б випускники Печеніжинської спецшколи могли освоювати взуттєву справу далі. Адже, здобувши цю професію, юнаки та дівчата матимуть можливість гарно заробляти.

Голова ОВА Світлана Онищук завітала у спецзаклад не з порожніми руками. Привезла очільниця Прикарпаття додаткові пральну та сушильну машини, а ще спортивний інвентар та гостинці.

Однією із найбільших проблем закладу – потреба замінити перекриття деяких будівель. Ще одна незручність – гуртожиток та навчальні класи школи знаходяться по різні боки центральної дороги Печеніжина. А там доволі інтенсивний рух. Тому потрібно обладнати перехід для зручності та безпеки дітей. Керівниця області обіцяла допомогти.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua