Онлайн TV FM радіо FM пауза

Собак зможуть розрізняти за відбитками носа. Відео

Новини

Відбиток носа — новий спосіб ідентифікувати домашнього улюбленця. Раніше це робили переважно за допомогою чипів і татуювань. Але одна південнокорейська компанія все спростила.

Як з’ясувалося, візерунок на носі собак та інших тварин — унікальний, як відбиток пальця. Треба лише встановити спеціальний застосунок і просканувати ніс собаки камерою смартфона. Система використовує біометрію та штучний інтелект.

Точність ідентифікації — 99,9 %. Компанія співпрацює з південнокорейським урядом із 2019 року. Технологію хочуть зробити в країні офіційним методом обліку собак уже наступного року. Для цього створять повну базу відбитків.

Південна Корея почала офіційно реєструвати собак у 2007 році. Власники зобов’язані або отримати документ на собаку, або вживити мікрочип. Щодо інших домашніх тварин, таких як коти, правило поки не діє. Заведено вважати, що в країні є понад шість мільйонів домашніх собак. Проте з них зареєстровано менш як 40 %. Це пояснюють тим, що процес отримання документів надто складний. Плюс багато хто не хоче вживлювати чип, побоюючись побічних наслідків.

Програма з відбитками носа могла б стати зручнішою альтернативою. Скільки коштуватиме реєстрація тварини в застосунку, поки не відомо. Як очікують, сума становитиме коло 15 доларів за одного собаку.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua